Hirsihuvila herää eloon

Hirsihuvilat ovat koristaneet maisemiamme 1800-luvulta lähtien, kun kaupunkilaisporvaristo rakennutti maaseudulle, vesistöjen rantaan upeita kesäkoteja, huviloita. Ajan rakennustyylin mukaan ne olivat usein koristeellisia pitsihuviloita tai komeita jugendrakennuksia. Huvilan pääasiallinen tarkoitus oli tarjota kaupunkilaiselle hienostolle samat mukavuudet sekä elämäntyyli, mitä kaupunkiasunto tarjosi, mutta huvilalla elo oli hiukan vapaampaa.

Huviloiden rakennusmateriaalina oli pääsääntöisesti aina hirsi. Hirsihuvila koettiin jo tuolloin erinomaiseksi rentoutumispaikaksi raikkaan ja puhtaan sisäilmansa ansiosta. Raikkaassa maalaisilmassa, viihtyisässä hirsihuvilassa oli kaupunkilaisten miellyttävä rentoutua kesäaika kiireisen talvikauden jälkeen. Tästä perinteestä kehittyi suomalaisten kesämökkeilykulttuuri, joka on saanut jatkua meidän päiviimme saakka. Vuosien saatossa mökkien koko, varustelutaso sekä mukavuudet ovat vaihdelleet kulloinkin vallitsevan talouskehityksen ja trendien mukaan.

hirsihuvila, hirsihuvilat

Hirsihuvilat kasvattavat suosiotaan nykyaikana

Suomalainen kesämökkeilykulttuuri on elänyt viime aikoina murroksessa. Mökin käyttöaste on kasvanut huomattavasti, sillä enää kesämökki ei ole pelkästään kesäasuttava, vaan tahdotaan rakentaa ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia vapaa-ajanasuntoja. Mökkien koko on kasvanut viimevuosikymmenillä rakennetuista mökeistä sekä niiden varustelutaso on noussut huomattavasti.

Olemme Salvoksella pystyneet vastaamaan erinomaisesti kasvaneeseen vaatimustasoon, sillä tunnemme suomalaisten toiveet sekä tarpeet hirsimökin suhteen. Olemme osaltamme kasvattamassa lujaa ja kestävää mökkien rakennuskantaa Suomessa, ja voimme näin tarjota niin pienempiä kesämökkejä kuin myös suuria hirsihuviloita ympäri maatamme.

Hirsihuvilat vastaavat mainiosti nykyaikaiseen, ympärivuotiseen mökin tarpeeseen. Lujan rakenteensa sekä hyvän sisäilmansa ansiosta hirsihuvila edustaa kestävää ja pysyvää rakennuskulttuuria moderneilla ja nykyaikaisilla ratkaisuilla. Hirsirakentamisessa meillä on pitkien perinteiden ansiosta laadukas sekä monipuolinen osaaminen takanamme, joten voimme toteuttaa entisaikaisten huviloiden seuraajia modernein ottein.

hirsihuvila, hirsihuvilat

Hirsimökki vai hirsihuvila?

Rakennusteknisesti hirsimökki sekä hirsihuvila toteutetaan aivan samalla tavalla. Hirsihuvilaksi voidaan helpommin kutsua suurta ja monipuolisempaa mökkiä, jonka varustelutaso on korkea ja laadukas. Nykyään useat mökit edustavat juuri huvilatyyppistä rakentamista. Huvila-tyyliin rakennettu hirsimökki onkin usein iso, viihtyisä ja monipuolinen rakennus, jonka käyttöä voidaan jatkaa ympärivuotisesti.

Salvoksen hirsimökkimallistosta löytyy upeita, nykyaikaisia huvilatyylisiä hirsimökkejä, joita voi helposti kutsua hirsihuviloiksi. Useimmiten mökki -sana on vain tutumpi käytössä edellisten vuosikymmenten mökkikantaan nojautuen. Mikäli tahdot toteuttaa juuri omanlaisen hirsihuvilan vapaa-ajanasunnoksi, voimme yhdessä muokata joko valmiista mallistostamme olevista mökeistä tai toteuttaa unelmasi omien suunnitelmien pohjalta.

Valmistamme hirsihuvilat laadukkaasti nykyaikaisimmilla työstömenetelmillä Euroopan moderneimmalla sekä kustannustehokkaimmalla tehtaalla. Meidän valmistamista rakennuksistamme näkyvät niin perinteet, taito kuin myös kunnioitus Suomen luontoa sekä rakennushistoriaa kohtaan. Uskomme, että valmistamamme hirsihuvilat tuottavat iloa sekä miellyttävää rentoutumista asukkailleen, kuten entisaikojen pitsihuvilat toivat kaupunkilaisporvareille pari vuosisataa sitten.

Tutustu hirsimökki valikoimaan tästä