Aitassa nukut paremmin

Aitan avulla saa näppärästi lisää majoitustilaa mökille tai kotiin, ja kaipaavatpa perheen lapset kasvaessaan myös enemmän yksityisyyttä, jota aitta voi tarjota. Vieraat saa kätevästi majoitettua aittaan, mutta aitassa nukkuu mielellään itsekin. Aitassa joskus nukkunut tietää, että siellä saa optimaaliset, hyvät ja sikeät yöunet. Unta ei tarvitse paljon odotella. Miksi aitta luo täydelliset olosuhteet nukahtamiselle ja nukkumiselle?

HIRSI RENTOUTTAA

aitta, hirsiaitta, minimökki, piharakennus


Hyvien yöunien jälkeen on mukava aloittaa uusi päivä
Hyvä aitta on rakennettu laadukkaasta hirrestä. Puu materiaalina on lempeä ja rauhoittava. Hirsiseinien sisällä on erilaista nukahtaa, kuin kolkon kiven tai muovieristysten ympäröimänä. Puulla on rentouttavia ja rauhoittavia vaikutuksia. On tutkittu, että hirsitalossa ihmisen pulssi laskee ja stressitasot alenevat. Ei yhtään huonompi juttu nukahtamisen kannalta!

Puun tuoksu on lisäksi raikas ja miellyttävä, ja se auttaa nukahtamaan. Hirsirakennuksessa tuntuu siltä, kuin olisi luonnon läheisyydessä. Katso koko aittamallisto!

VIILEYS

Jokaisella on varmasti kokemusta siitä, kuinka viileässä nukkuu paremmin. Liian lämpimässä saa pyöriä pitkään ennen unen tuloa ja heräily kesken yön ei ole ollenkaan harvinaista. Hieman viileässä taas on miellyttävä ja hyvä olla, sekä helppo nukahtaa. Viileässä sitä nukkuukin kuin tukki.

Aitat ovatkin usein eristämättömiä. Täysin luonnollisten materiaalien ympäröimänä on hyvä nukkua, ja lisäksi eristämätön aitta on ihanan vilpoisa. Raikas ilma rentouttaa kehon nopeasti, ja rentoutuneena uni tulee herkemmin.

Aitassa voi nukkua pitkälle syksyyn, jos aitassa on takka, ja jota lämmitetään ennen nukkumaanmenoa. Paras vaihoehto aittaan on kevyttakka tai kamina.


HILJAISUUS

Hiljaisuuteen on helppo nukahtaa. Aitassa pääsee pakoon kodin melua ja saa nauttia hiljaisuudesta. Pesukoneen piipitys tai jääkaapin hurina ei kantaudu sinne. Aittaan kuuluvat korkeintaan luonnon omat, rauhoittavat äänet, joka on samalla luonnon oma unilääke.

HYVÄ SISÄILMA

Hyvä sisäilma on nukkumisen kannalta kaiken a ja o. Tunkkaisessa sisäilmassa hengittäminenkin tuntuu raskaalta ja nukahtaminen on vaikeaa.

Hirsirakennuksissa on tutkitusti hyvä sisäilma. Puun hengittävyys tasaa kosteuseroja, minkä johdosta sisäilma säilyy terveyden kannalta optimaalisella tasolla. Aitan sisäilma onkin raikas ja puhdas, ja alentaa ihmisen stressitasoa. Niinpä hirsiaitassa hengittäminen ja nukkuminen on miellyttävää.


ARKI EI OLE YMPÄRILLÄ

aitta, hirsiaita, minimökki, piharakennus

 

Kynttilänvalossa on mukava tunnelmoida
Aitassa ei ole arjen virikkeet ympärillä. Tietokoneen vilkkuva valo ei vihjaa stressaavista töistä tai työpöydän kalenteri muistuta kiireisestä huomisesta. Nukkumisympäristö on rauhoittava ja rentouttava. Ajatukset eivät pyöri turhissa asioissa ja voi keskittyä siihen olennaiseen, eli nukkumiseen. Uni tulee kuin itsestään. Aitassa voit ottaa etäisyyttä arkiseen aherrukseen, eikä tarvitse edes lähteä kauas, jos aitta löytyy omasta pihapiiristä!

HAAVEENA AITTA OMAAN PIHAAN?

Salvoksella on pitkät perinteet hirsirakentamisessa. Rakennamme aitat ammattitaidolla – sinulle räätälöitynä. Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, niin aletaan suunnittelemaan yhdessä! Katso koko aittamallisto!

 

Tilaa Salvos ideakirja veloituksesta kotiisi!

Tilaa kuvasto

 

Piharakennukset Salvos