Nurkkamalli viimeistelee piharakennuksen ilmeen

09.06.2020

Hirsirakennuksen kohdalla on laajat mahdollisuudet nurkkamallin suhteen. Eri vaihtoehtoja on useita, ja nurkkavalinnalla voi vaikuttaa merkittävästi rakennuksen ilmeeseen. Hirsirakennusten osalta toisia miellyttää perinteinen tyyli ja toisia modernimpi. Nurkkavaihtoehtoja miettiessä tulee ottaa huomioon myös kuntien piharakennuksia koskevat säädökset, sillä esimerkiksi oman asuinalueen kaavassa kaikki vaihtoehdot eivät välttämättä ole sallittuja.

Lue lisää

Piharakennukset Salvos

Pidennä saunan käyttöikää kotikonstein

09.06.2020

Saunominen on mukavaa ajanvietettä, ja monet saunovatkin useamman kerrran viikossa. Usein ei tule ajatelleeksi, että sauna altistuu vuosien mittaan lukuisille ulkoisille tekijöille: kosteudelle, suurille lämpötilavaihteluille, pölylle, hielle… Sauna tuleekin huoltaa vähintään kerran pari vuodessa, ahkeran saunojan vielä useammin, jotta sauna pysyy hyväkuntoisena, ilma raikkaana ja vältytään mm. homevaurioilta. Saunan huolto on sijoitus, sillä se pidentää saunan ikää. Siistiin saunaan vie ilomielen myös saunavieraat. Kerromme, miten saunaa oikeastaan kannattaa huoltaa.

Lue lisää

Hirsisaunat Salvos

Varusteltu pihasauna on kodin keidas

09.06.2020

Pihasauna on yleensä mökin vakiovaruste ja vahvasti sidottu suomalaiseen mökkikulttuuriin. Jos ei omista mökkiä tai se on kaukana, arkeen saa helposti rentouttavaa mökkifiilistä hankkimalla pihasaunan kotipihaan. Suurempaan pihaan voi miettiä myös saunamökkiä, joka on samalla myös ratkaisu lisätilan tarpeeseen. Pihasaunan saa muokattua mieleisekseen, kun sitä hieman varustelee.

Lue lisää

Hirsisaunat Salvos

Viisi vinkkiä pihasaunan ostajalle

09.06.2020

Mikään ei ole mukavampaa, kuin mennä kesäiltana pihasaunaan ja vilvoitella saunan terassilla löylyjen lomassa. Pihasauna on hyvä hankinta niin mökin kuin omakotitalonkin pihaan. Pihasauna mahdollistaa ihanat rentoutumishetket vuodenajasta riippumatta ja laadukkaan hirsisaunan arvo säilyy hyvänä vuosien saatossa. Pihasaunojen kysyntä onkin Suomessa kovaa, ja tarjontaa on paljon. Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota pihasaunaa valitessa?

Lue lisää

Hirsisaunat Salvos

Miten valitsen oikean sävyn hirsimökkiin?

03.06.2020

Rakennusten ulkovärityksessä on tapahtunut suuria muutoksia viimeisten vuosikymmenten aikana. Jokaisella vuosikymmenellä on kuitenkin ollut suosikkisävyt, joilla talo todennäköisimmin on maalattu. Vaikka värikirjo onkin laajentunut kokoajan, niin tietyt sävyt ovat olleet pinnalla jo vuosia ja kasvattavat edelleen suosiotaan. Kerromme, mitkä sävyt ovat etenkin hirsirakennuksissa tänä päivänä trendikkäitä ja miten oikea sävy oikein löytyy.

Punamulta oli yleisesti käytetty vielä 1950-luvulla, sillä sen pigmentti on valon kestävää, edullista ja hyvin säilyvää

Lue lisää

Hirsimökit Salvos

Saunamökin toimitustavat

03.06.2020

Saunamökki on usean omakotiasujan unelma. Saunamökki voi olla myös oivallinen valinta tulevan kesämökin tontille, jolloin kaava voi olla esimerkiksi seuraava: ensin saunamökki, jossa voi viettää laadukasta vapaa-aikaa, ja myöhemmin vasta ”päämökki”. Saunamökki on tunnelmallinen vapaa-ajan viettopaikka, jossa yhdistyvät saunomisen riemu sekä mukava yhdessäolo.

Lue lisää

Hirsisaunat Salvos

Moderni hirsimökki sopii suomalaiseen maisemaan

02.06.2020

Hirsimökki on erinomainen valinta vapaa-ajan asunnoksi. Terve ja raikas sisäilma, muunneltavuus ja kaunis ulkonäkö ovat niitä asioita, jotka tekevät hirsirakennuksesta halutun ja monien arvostaman.

Hirsimökin ulkonäkö herättää usein ihastelua, ja hirsirakennus sopiikin erinomaisesti suomalaiseen maisemaan. Hirsirakennus näyttää hyvältä niin metsän laidalla, taajama-alueella kuin mökkiasutuksenkin keskellä. Hirsirakennus on paitsi monikäyttöinen myös helposti muunneltava, ja sen ansiosta hirsimökki voidaan niin sanotusti "sulauttaa luonnon keskelle" tai korostaa se kauniisti esille taustastaan. Mitkä muut asiat tekevät hirsirakennuksesta halutun vuosikymmenestä toiseen?

Lue lisää

Hirsimökit Salvos

Hirsimökistä energiatehokas

02.06.2020

Hirsirakennuksista puhuttaessa nousee usein esille rakennuksen lämmönpitävyys ja siihen liittyviä asioita. Puuta pidetään huonona eristeenä ja jotkut myös yhdistävät puun hengittävyyden huonoon ilmatiiveyteen. Nämä väittämät voidaan kuitenkin kumota, sillä oikealla rakentamistavalla ja kestäviä materiaaleja käyttämällä hirsirakennuksista saadaan hyvinkin energiatehokkaita. Kuinka hyvään energiatehokkuuteen oikein päästään?

Lue lisää

Hirsimökit Salvos

Mistä koostuu hirsimökin kokonaishinta?

02.06.2020

Monesti mökkiprojektissa vastaan tulee yllättäviä pakollisia lisätoimenpiteitä ja -kuluja, joista asiakas ei ole ollut tietoinen mökkiprojektin alkuvaiheessa. Edulliselta kuulostava hinta voikin nousta projektin myötä alkuperäistä suunnitelmaa paljon suuremmaksi. Salvoksella haluamme, että asiakas tietää, mitä mökkiprojekti kokonaiskustannuksineen tulee maksamaan. Asiakas tietää kokonaishinnan jo siinä vaiheessa, kun on valinnut sopivan mallin, yksilölliset muutokset, kalusteet ja toimitustavan mökille. Mistä koostuu hirsimökin kokonaishinta? 

Lue lisää

Hirsimökit Salvos

Aitassa nukut paremmin

02.06.2020

Aitan avulla saa näppärästi lisää majoitustilaa mökille tai kotiin, ja kaipaavatpa perheen lapset kasvaessaan myös enemmän yksityisyyttä, jota aitta voi tarjota. Vieraat saa kätevästi majoitettua aittaan, mutta aitassa nukkuu mielellään itsekin. Aitassa joskus nukkunut tietää, että siellä saa optimaaliset, hyvät ja sikeät yöunet. Unta ei tarvitse paljon odotella. Miksi aitta luo täydelliset olosuhteet nukahtamiselle ja nukkumiselle?

Lue lisää

Piharakennukset Salvos

Kakkoskoti luo rennon elämäntyylin

02.06.2020

Elämä on yhä useammalla kiireen hallintaa ja sen vastapainoksi kaivataan rentoutumista ja palautumista. Mökki mielletään paikaksi, jossa saa etäisyyttä hektiseen kaupunkielämään. Mökillä voi halutessaan tehdä juuri sitä, mikä sillä hetkellä parhaalta tuntuu: lämmittää saunan keskellä päivää, käydä uimassa ja touhuta ulkona ja sisällä lasten tai lemmikkien kanssa. Eikö olisi mukava tuntea olo vapaaksi useammin kuin vain lyhyiden hetkien ajan, ja saada mökkimuistoja vuoden ympäri? Mökki on monelle nykyään kakkoskoti.

Lue lisää

Hirsimökit Salvos

Paras polttopuu Pihasaunaan?

28.01.2020

Pehmeiden löylyjen salaisuus alkaa oikeanlaisista polttopuista. Kunnon saunojan ei tule huolia kiukaaseensa mitä tahansa puuta. Vääränlainen polttopuu pahimmillaan pilaa koko saunomiskokemuksen. Hyvään lopputulokseen vaikuttaa puulajin lisäksi muutkin tekijät, kuten puun kosteusaste sekä koko. Kerromme, millainen polttopuu sopii parhaiten kiukaaseen.


Lue lisää

Hirsisaunat Salvos

Viisi vinkkiä hirsiaitan ostajalle

28.01.2020

Aitat mielletään usein vanhojen maatalojen piharakennuksiksi, mutta pikkuhiljaa tämä ajatus on väistymässä, sillä aittoja hankitaan edelleen mökkiympäristön lisäksi myös kaava-alueelle asuinrakennusten yhteyteen. Aitat eivät siis suinkaan ole katoamassa suomalaisesta pihapiiristä. Aitta mökin pihapiirissä on kätevä lisätilan tuoja etenkin vieraiden majoituspaikaksi.

Lue lisää

Piharakennukset Salvos

Miten aitasta saa minimökin?

28.01.2020

Aitta on monelle se paikka, jossa nukutaan syvimmät ja levollisimmat unet. Aittaan majoitetaan yön yli vierailevia ystäviä, mutta aittarakennus voi olla paljon muutakin kuin pelkkä nukkumapaikka: jopa minimökiksi varusteltua aittaa voi kutsua. Aitta on hyvä lisä jokaiseen mökkipihaan ja nykyään myös kaupunkipihaan. Aittoja löytyy jokaiseen makuun: moderneja malleja, mutta myös perinteisiä.

Lue lisää

Piharakennukset Salvos