Mistä koostuu hirsimökin kokonaishinta?

Monesti mökkiprojektissa vastaan tulee yllättäviä pakollisia lisätoimenpiteitä ja -kuluja, joista asiakas ei ole ollut tietoinen mökkiprojektin alkuvaiheessa. Edulliselta kuulostava hinta voikin nousta projektin myötä alkuperäistä suunnitelmaa paljon suuremmaksi. Salvoksella haluamme, että asiakas tietää, mitä mökkiprojekti kokonaiskustannuksineen tulee maksamaan. Asiakas tietää kokonaishinnan jo siinä vaiheessa, kun on valinnut sopivan mallin, yksilölliset muutokset, kalusteet ja toimitustavan mökille. Mistä koostuu hirsimökin kokonaishinta? 

 

1. HIRSIMÖKIN SUUNNITTELU – MINKÄLAINEN MÖKKI?

Mökin suunnittelu aloitetaan tarvekartoituksella, jossa keskustellaan asiakkaan tarpeista ja toiveista. Kartoituksessa selvitetään, minkälainen mökin käyttötarkoitus on, minkälainen tontti on ja mitkä ovat asiakkaan mieltymykset. Tietojen perusteella suunnitellaan sopiva malli – jokaiseen Salvoksen malliin on mahdollista tehdä yksilöllisiä muutoksia, jotta asiakkaalle saadaan tarkoituksenmukainen mökki. Tehtaan edustajamme auttavat kaikessa tässä.

Jokaiseen Salvoksen mökkiin valitaan sopiva hirren vahvuus ja nurkkamalli. Hirren vahvuus vaihtelee 88mm-165mm. Nurkkavaihtoehdot määrittelevät rakennuksen tyylin ja saatavilla on risti-, lohenpyrstö- ja lyhytnurkka -vaihtoehdot. Kattotyypiksi voi valita harja- tai pulpettikaton. Jokainen mökki pintakäsitellään asiakkaan valitsemalla värikokonaisuudella. Asiakas saa valita ikkunoiden ja ovien mallin, koon ja paikat. Saatavilla on erilaisia malleja moderneista perinteisiin malleihin. Luonnollisesti myös mökin varustelu tehdään aina räätälöidysti: kiintokalusteet, keittiö ja mahdollinen terassi toteutetaan myös asiakkaan haluamalla tavalla. Oli omat valinnat mitä tahansa, jokainen Salvoksen hirsimökki on laadukas ja pitkäikäinen. Lue lisää hirsimökin varustelusta.

 

2. VALITSE SOPIVA TOIMITUSMUOTO

hirsimökki, kesämökki, kakkoskoti, huvila, valmismökki

Salvoksella on kolme eri toimitusvaihtoehtoa. Haluatko rakentaa mökin itse hirsipaketista, vai haluatko, että kaikki tehdään puolestasi perustuksista lähtien, ja pääset suoraan nauttimaan mökkielämästä ja sinulle jää vain maksamisen ilo? Saat itse valita, mikä toimitusmuoto on sinulle paras.

1. TÄYSIN VALMIS

Täysin valmis tarkoittaa, että mökki rakennetaan tehtaalla valmiiksi – joko täysin valmiiksi tai tilamoduuleiksi, jotka yhdistetään toimituskohteessa. Vain katto asennetaan suurelementeistä kohteessa – tämä tarkoittaa, että rakennusaika kohteessa kestää noin viikon.

 

2. SÄÄSUOJAAN

Haluatko rakentaa itse mökkisi valmiiksi, mutta tarvitset apua projektin vaikeimmissa vaiheissa? Sääsuojaan -toimituksessa Salvos pystyttää hirsikehikon ja asentaa ulkokaton, jonka jälkeen kohde luovutetaan asiakkaalle. Valittavanasi on sääsuojaan toimituksessa valmis huopakatto tai peltikaton tullessa aluskate ja rima asennettuna.

 

3. PAKETTITOIMITUS

Haluatko rakentaa mökkisi kokonaan itse hirsipakettitoimituksesta? Toimitamme valitsemasi mallin pakettitoimituksena – hirsitoimituksen lisäksi puuosatoimituksen saa eri muodoissa. Saat valita halutessasi kattavasti lisävarusteita, kuten lauteita, piippuja ja ikkunoita.

 

3. MÖKIN VARUSTELU – VALITSE KALUSTEET JA LISÄVARUSTEET

Onko tärkeää mahdollisimman vaivaton mökkielämä vai tunnelmallisuus – tai molemmat? Salvoksella täysin valmis -mökit varustellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kiintokalusteet ja sisustusmateriaalit ovat asiakkaan valittavissa ja asennustyö tehdään jo tehtaalla. Tällöin huoleton mökkielämä voi alkaa vaikka samantien, kun mökki on valmistunut.

Lisävarusteet tuovat helppoutta ja tunnelmaa mökkielämään. Takka on hirsimökin sydän ja ratkaisu lämmittämiseen. Laadukkaat kodinkoneet helpottavat mökkielämää ja lasitetulla terassilla voit viettää aikaasi pitkälle syksyyn. Jokainen mökkeilijä voi itse valita, mitkä ovat oman mökkielämän kannalta tärkeitä varusteita.

 

4. SÄHKÖT JA VESI

hirsimökki, kesämökki, kakkoskoti, huvila, valmismökki

 

Salvokselta saat myös mökin sähkö- ja LV-suunnitelmat samalla sopimuksella. Yleensä mökkeihin asennetaan oma sähköpääkeskus. Sähköjohdot sekä kylpyhuoneen tuotteisto asennetaan jo tehtaalla paikoilleen.

Entäpä minkälainen vesijärjestelmä halutaan? Ekovessa vai vesi-WC? Millainen suihkuratkaisu? Autamme valitsemaan sopivat ratkaisut mökillesi.

 

5. PERUSTUKSET JA TONTTITYÖT

Hirsimökin toimitukseen kuuluu aina valmis mittapiirros perustuksille. Tämän avulla näppärä tekee perustukset itse. Salvos hoitaa perustukset tarvittaessa puolestasi: perustusten pilarit ja laatat valetaan valmiiksi Salvoksen tehtaalla, joten perustusten tekeminen paikan päällä on nopea juttu.

 

hirsimökki, kesämökki, kakkoskoti, huvila, valmismökki

Suunnitteluvaiheessa käymme myös tontilla, jonne mökki rakennetaan. Mikäli tontilla täytyy tehdä raivausta, mökkitie tai asentaa vesikaivo jotta mökki voidaan rakentaa – me Salvoksella hoidamme tarvittaessa kaiken tämän. Tonttityöt tehdään tuntityönä ja tarvikkeet laskutetaan menekin mukaan. Perustuksen ja tonttitöiden hintaan vaikuttaa rakennuksen koko ja maaperä.

HINNOITTELUN ABC

Kokonaishinta muodostuu monesta tekijästä. Mökin malli, hirren vahvuus, kattotyyppi, nurkkamalli, ikkunoiden ja ovien malli ja varustelu vaikuttavat kokonaishintaan. Toimitetaanko mökki täysin valmiina, sääsuojaan- vai pakettitoimituksena. Näiden lisäksi hintaan vaikuttaa myös mahdolliset tonttityöt ja perustukset. Salvoksella kokonaishinta määräytyy jo kaupantekohetkellä, joten yllätyksiä ei tule.

 

KIINNOSTUITKO?

Ota yhteyttä sinua lähimpään edustajaan tai jätä yhteydenottopyyntö, niin aloitetaan elämäsi helpoin rakennusprojekti!

Tilaa Salvos ideakirja veloituksetta kotiisi!

Tilaa kuvasto

Hirsimökit Salvos