Moderni hirsimökki sopii suomalaiseen maisemaan

Hirsimökki on erinomainen valinta vapaa-ajan asunnoksi. Terve ja raikas sisäilma, muunneltavuus ja kaunis ulkonäkö ovat niitä asioita, jotka tekevät hirsirakennuksesta halutun ja monien arvostaman.

Hirsimökin ulkonäkö herättää usein ihastelua, ja hirsirakennus sopiikin erinomaisesti suomalaiseen maisemaan. Hirsirakennus näyttää hyvältä niin metsän laidalla, taajama-alueella kuin mökkiasutuksenkin keskellä. Hirsirakennus on paitsi monikäyttöinen myös helposti muunneltava, ja sen ansiosta hirsimökki voidaan niin sanotusti "sulauttaa luonnon keskelle" tai korostaa se kauniisti esille taustastaan. Mitkä muut asiat tekevät hirsirakennuksesta halutun vuosikymmenestä toiseen?

HIRSIMÖKKI ON TERVE RAKENNUS

Hirsi on luonnollinen ja ekologinen rakennusmateriaali. Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta se on turvallinen käytössä, sillä seinärakenteen sisään ei jää piiloon jääviä kerroksia, joiden kuntoa ei pysty tarkistamaan ilman rakenteiden aukaisua. Näin ollen hirrestä valmistetun rakennuksen kunnon arviointi on helppo suorittaa.

Hirren kyky kerätä ja luovuttaa kosteutta ympäröivän ilmankosteuden mukaan tekee hirsirakennuksesta niin sanotusti hengittävän. Hirsi onkin varma valinta rakennusmateriaaliksi etenkin silloin, jos kärsii allergioista tai sisäilmasairauksista, sillä sen kyky tasata sisäilman kosteus- ja lämpötilanvaihteluita auttaa pitämään sisäilman epäpuhtauksien määrän vähäisenä.

Hirsimökin tutkitusti puhdas sisäilma tehostaa mökillä olemisen nautintoa. Hyvässä sisäilmassa rentoutuminen on kokonaisvaltaisempaa ja virkistävää. Salvoksen hirsimökit valmistetaan täysin sisätiloissa, jolloin ulkoilman kosteus eikä epäpuhtaudet rasita rakenteita laisinkaan rakennusvaiheessa. Sisätiloissa valmistetut hirsimökit toimitetaan joko kokonaisena tai moduuleina paikan päälle yhdellä rahtikuljetuksella, joka on myös ekologinen tapa toimittaa hirsimökki kohteeseen.

 

hirsimökki, valmismökki, huvila, kakkoskoti, kesämökki

HUOLELLINEN SUUNNITTELU TAKAA TOIMIVAN HIRSIMÖKIN

Omien tarpeiden mukaan suunniteltu ja toteutettu hirsimökki takaa parhaimman vastineen omalle käyttötarkoitukselle. Ennen mökin hankintaa kannattaa kartoittaa omat tarpeet sekä toiveet mökin suhteen. Monissa tapauksissa mökin jälleenmyyntiarvo kannattaa ottaa jo suunnittelussa huomioon, joten jotkut valinnat kuten varustelutaso ja materiaalivalinnat kannattaa miettiä jo suunnitteluvaiheessa huolella.

Hirsimökki hankitaan usein omaan käyttöön, mutta se on myös hyvä valinta sijoituskohteeksi.  Mikäli mökkiä aikoo vuokrata esimerkiksi tietyn ajan vuodesta tai mökki tulee pelkästään sijoituskohteeksi, suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon milloin mökkiä vuokrataan, ketkä ovat potentiaalisia vuokraajia ja  millaisia muita vuokramökkejä alueelta löytyy. Mökkiä vuokraamalla voi myös kattaa ainakin osan mökin ylläpitokustannuksista. Talviharrastuskeskusten liepeillä olevien mökkien varustetasoon kannattaa sisällyttää tarpeeksi tilaa erilaisille hiihto- sekä lasketteluvälineille ja runsaammin kaappitilaa myös vaatteille.

Hirsimökin suunnittelussa tilankäyttö ja toimivuus kannattaakin ottaa huomioon. Toimivalla pohjaratkaisulla sekä tehokkailla neliöillä varustettu mökki on miellyttävä käyttää. Säilytystiloihin ja materiaalivalintoihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta mökki on helppo pitää siistinä ja puhtaana.

Salvoksen laaja hirsimökkimallisto tarjoaa runsaan määrän erilaisia tila- ja pohjaratkaisuja. Huolella suunnitellut pohjaratkaisut takaavat pienempäänkin mökkiin mukavaa tilantuntua sekä käytännöllistä toimivuutta. Mallistosta löytyy pelkistettyjä, suppeammalla varustetasolla olevia hirsimökkejä, kuin myös täysin kodin varustelulla suunniteltuja ratkaisuja. Salvoksen valmiit mallit eivät ole ainoa mahdollisuus mökin hankintaan, vaan asiakkaalla on mahdollisuus yhdistellä eri mökkien ominaisuuksia toisiinsa tai rakennuttaa mökki omien toiveidensa pohjalta.


HIRSIMÖKIT KESTÄVÄT AIKAA

Salvoksen hirsimökit rakennetaan pitkän kokemuksen sekä laajan tiedon pohjalta. Näin ollen hirsimökit edustavat pitkäaikaista suomalaista perinnerakentamista. Vanhanaikaisen hirsirakentamisen avuksi on Salvoksella otettu käyttöön nykyaikainen huipputeknologia, jonka avulla hirsimökit voidaan valmistaa ekologisesti, laadukkaasti ja asiakasystävällisesti. Hirsimökin hankkimisessa on hyvä huomioida seikat, joita tulee ajatelleeksi omaa kotia suunnitellessa: mökkipaikan kulkuyhteydet, ympäristö, mökin ominaisuudet sekä käyttömukavuus. Sopivalla paikalla olevan hirsimökin käyttöaste on korkeampi kuin huonojen kulkuyhteyksien päässä olevien mökkien, jonne voi olla hankala kulkea esimerkiksi tiettyinä vuodenaikoina.

Laadukas hirsimökki on pitkäikäinen ja mahdollisesti koko elämän mittainen lomanviettopaikka, joten sen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon mahdollisuuksien mukaan mökin käytön mahdollisuus esimerkiksi pienten lasten kanssa, iäkkäämpänä tai liikuntarajoitteisena. Hirsimökin tehokas tilankäyttö ja muunneltavuus myös myöhemmin tarjoavat pitkäaikaisen rentoutumispaikan eri elämäntilanteisiin. Me Salvoksella autamme ensimetreistä alkaen, jotta lopputuloksena on juuri asiakkaan näköinen hirsirakennus.


HIRSIMÖKKI SOPII MONENLAISEEN YMPÄRISTÖÖN

Hirsimökin ulkonäkö on nykyään raikas ja ryhdikäs. Aikaisemmilla vuosikymmenillä hirsimökit olivat kaikki kutakuinkin saman näköisiä malliltaan ja ulkomuodoltaan. Lähes kaikki mökit olivat harjakattoisia ja raskastekoisen näköisiä, ja ainoana vaihteluna muihin mökkeihin saattoi olla vain eri värinen ulkomaali.

 

Nykyisin hirsimökit edustavat tyylikästä, monipuolista ja omaperäistä rakennuskantaa. Pienillä yksityiskohdilla saadaan luotua itselle sekä ympäristöönsä sopiva hirsimökki tyylistä tinkimättä.

Olipa suunnittelemassa hirsimökkiä keskelle erämaata, rantatontille tai vaikkapa hiihtokeskuksen lomakylään, on hyvä huomioida ympärillä oleva luonto. Luonto tarjoaa näyttävät puitteet monenlaisille hirsimökeille. Ympärillä olevat puut, mahdollinen rantaviiva sekä maaston vaihtelut tuovat hirsimökin kauniisti esille ja halutessaan hirsimökin voi myös suunnitella niin sanotusti sulautumaan luonnon helmaan.

Perinteisten hirsimökkimallien rinnalle ovat nousseet modernit, raikkaan ja pelkistetyn näköiset hirsimökit. Useat eri kuistit sekä mökin ympärille rakennettavat terassit sekä patiot tarjoavat lisätilaa mökille sekä tuovat miellyttävää ilmettä myös hirsimökin ulkomuotoon. Reilunkokoiset ikkunat sekä katetut kuistit tarjoavat mökin sisälle kauniisti luonnon valoa sekä antavat esteettömän näkymän ympäristöön. Hirsimökin hillitty ulkonäkö ei pilaa ympärillä olevaa maisemaa, vaan korostaa suomalaista luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta.

Lue myös artikkeli, miten valitset sopivan ulkovärin hirsirakennukselle?

hirsimökki, valmismökki, huvila, kakkoskoti, kesämökki

SALVOKSEN HIRSIMÖKKI ON HELPPO VALINTA

Onko haaveenasi unelmien hirsimökki mukavalla paikalla? Projekti ei etene, jos mökin suunnittelua ei aloita. Ei hätää, sillä Salvoksen hirsimökit toteutetaan alusta saakka yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kerrot meille vain toiveesi mökin suhteen, niin aloitetaan suunnitteluprosessi yhdessä!

Tarjoamme asiakkaillemme laajan ja monipuolisen hirsimökkimalliston tai mahdollisuuden itse suunniteltuun mökkiin. Salvos rakentaa hirsimökit sekä muut hirsituotteet pohjoisen laadukkaasta, tiheäsyisestä puusta. Hitaasti kasvaneet puut ovat parhainta hirsimateriaalia tiheytensä sekä kestävyytensä ansiosta. Hyvästä puusta syntyy oikealla tavalla työstettynä kestäviä sekä kauniita hirsimökkejä niin perinteiseen kuin myös moderniin makuun.

Salvoksen laajaan palveluun kuuluu työn tekeminen aina mökkitontin raivauksesta rakennuslupien hakemiseen. Myös rahoituksen hankkiminen onnistuu edullisen Salvos-rahoituksemme kautta. Asiakkaalla on mahdollisuus valita itse, minkä verran hän osallistuu aktiivisena rakennusprosessiin vai osallistuuko ollenkaan, sillä täysin valmis-paketin valinneena hänelle toimitetaan täysin valmis mökki siistittyine ympäristöineen.

Salvoksen toiminta on aina avointa ja mutkatonta. Asiakkaalla on mahdollisuus tulla itse tehtaalle paikan päälle katsomaan, kuinka oma hirsimökin valmistuminen tapahtuu. Koko rakennusprosessin ajan Salvoksen taitavat ammattilaiset ovat valmiina palvelemaan asiakasta kaikissa eri vaiheissa. Yhteistyöllä sekä laadukkaalla osaamisella syntyvät Suomen kauneimmat hirsimökit!

 

TOTEUTAMME MÖKKIHAAVEESI

Salvoksella on jo satoja tyytyväisiä asiakkaita, joille olemme toteuttaneet upeita kakkoskoteja ja vapaa-ajan viettopaikkoja. Haluamme olla mukana toteuttamassa sinunkin haavettasi.


Älä aikaile, vaan ota meihin yhteyttä jo tänään! Tilaa Salvos ideakirja veloituksetta kotiisi!

Tilaa kuvasto

Hirsimökit Salvos