Salvos

Hirsiratkaisut

Hirsi on uusiutuva luonnon rakennusmateriaali

Hirsirakentaminen on perinteinen puurakentamisen tapa, jossa rakennuksen kantavat seinät tehdään hirrestä. Suomessa hirret sijoitetaan tavallisimmin vaakasuuntaan ja liitetään toisiinsa salvoksilla. Hirren suosio perustuu puun kestävyyteen ja terveyttä edistäviin luontaisiin ominaisuuksiin. Hyvä sisäilma tekee hirrestä houkuttelevan rakennusmateriaalin.

Salvos hirsimallit

Hirsiseinä luo kodikkaan ja viihtyisän tunnelman. Perinteisillä massiivi- ja lamellihirsillä saat klassisen ilmeen ja painumaton hirsi on valinta silloin, kun haluat hirsirakennukseen modernimpaa näköä. Aidosti painumaton hirsi saadaan aikaiseksi pystypuisilla lamelleilla. Painumattomuuden ansiosta voidaan yhdistää eri materiaaleja näyttävästi ilman painumavaroja.

Massiivihirsi

70×191

Hirren leveys 70mm, hyötykorkeus 182mm

Lamellihirsi

88×191

Hirren leveys 88mm, hyötykorkeus 182mm

Painumaton hirsi

110×278, 134×278

Hirren leveys 110mm, hyötykorkeus 265mm
Hirren leveys 134mm, hyötykorkeus 265mm

Salvos nurkkamallit

Hirsinurkalla eli salvoksella viimeistelet hirsiunelmasi ilmeen. Lohenpyrstönurkka on jo vuosisatoja vanha nurkkamalli, mutta ulkonäöltään se edustaa modernia tyyliä. Citynurkkanakin tunnettu jiirinurkka sopii niin haja-asutusalueelle kuin myös mainiosti kaupunkiympäristöön. Yleisin nurkkatyyppi on ristinurkka, joka on perinteisen tyylin ystävälle oikea vaihtoehto.

Lohenpyrstö

Ristinurkka

Jiirinurkka

Vaivatonta
hirsirakentamista

Salvoksen hirsirakennukset valmistetaan sisätiloissa säältä suojassa ja toimitamme ne kokonaisena tai valmiina moduuleina. Tehokkaasti suunniteltu linjastomme sijaitsee lämpimässä, kuivassa tehdashallissa, jossa on optimaaliset olosuhteet puulle ja pintakäsittelylle. Tämä takaa terveet rakenteet ja tasaisen laadun sekä sen, että rakennuksesi valmistuu ajallaan. Parhaimmillaan saamme valmiin rakennuksen paikoilleen tunnissa. Isommat rakennukset toimitetaan moduuleina, jotka yhdistetään toisiinsa kohteessa. Tämän jälkeen rakennus on käyttövalmis.

Hirsirakennus on valinta paremman sisäilman puolesta

Tasaa tehokkaasti sisäilman lämpötilavaihteluita

Hirsi tasaa tehokkaasti lämpötilan vaihteluita hirsirakennuksessa eri vuodenaikoina. Nautit kesällä viileämmästä lämpötilasta ja talvella tasaisemmasta lämmöstä.

Ehkäisee allergioita

Hirsi on tutkitusti antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi suosittu materiaali. Hirren pinta kuivuu bakteereille epäedullisen nopeasti, mikä tekee siitä allergiaystävällisen materiaalin.

Ekologinen materiaali

Hirsi sitoo elinkaarensa aikana jopa kymmenkertaisesti sen valmistuksessa vapautuneen hiilidioksidimäärän. Hirren sivutuotteena syntyvä puru ja hake voidaan hyödyntää edelleen paperi- ja energiantuotannossa.

Tasainen ilmankosteus ympäri vuoden

Hirren luonnolliset ominaisuudet suojaavat kosteusvaurioilta, joista sisäilmaongelmat saavat alkuunsa. Nauti tasaisesta ilmankosteudesta ympäri vuoden.