Jättihirsi sisakuva

Hirsirakentamisen uusi aikakausi on täällä

Jättihirsi sisakuva pysty

MIKÄ JÄTTIHIRSI?

JÄTTIHIRSI™ mahdollistaa ennennäkemättömiä tapoja rakentaa.

  • Hirren korkeus 360mm
  • Mahdollistaa hirsitalon pystytyksen nopeammin, tehokkaammin ja taloudellisemmin kuin perinteisellä 260mm hirrellä
  • Painuu yhtä vähän kuin puurunkoon rakennettu omakotitalo - voidaan yhdistää kiveä, betonia, lasia ja muita puurakententeita
  • Listattomat oven- ja ikkunanpielet, tarkkarajaiset hirsinurkat
  • Korkea hirsi tuo näyttävyyttä rakennuksen ilmeeseen

Erityiskorkea JÄTTIHIRSI™ minimoi liitokset ja tarjoaa kokonaan uudenlaisen, tasaisen ja linjakkaan, modernin hirsipinnan. Näyttävällä 360 millimetrin nousulla rakentaa siis yksikerroksisen omakotitalon jopa seitsemällä hirsikerralla! Tämä on nopeampaa, taloudellisempaa ja ekologisempaa tavanomaiseen 260 mm korkeaan, painumattomaan hirteen verrattuna. Hirsiprofiilin saumaeristeet asennetaan valmiiksi jo tehtaalla.

Suuren massansa ansiosta JÄTTIHIRSI™ tarjoaa myös mahdollisuuden suunnitella entistä avarampia tiloja ja aukotuksia ilman, että erillisiä palkkiratkaisuja välttämättä tarvitaan. Se soveltuu täydellisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan rakennusten rakentamiseen, mutta ennen kaikkea se tarjoaa huikeita mahdollisuuksia suurissa projektirakennuskohteissa, kuten esimerkiksi koulut, hoivakodit ja hotellit.

Jattihirsi-profiilit-2021
Jättihirsi mallikuva

MIKSI JÄTTIHIRSI?

JÄTTIHIRSI™ on markkinoiden ainoa hirsiratkaisu, joka painuu yhtä vähän kuin puurunkoon rakennettu omakotitalo.

Painumattomuuden ansiosta hirsirakenteisiin voidaan vapaasti yhdistää muita materiaaleja, kuten betonia, kiveä, lasia tai muita puurakenteita.  JÄTTIHIRSI™ saadaan painumattomaksi erikoisprofiililla ja -kuivauksella sekä käyttämällä keskilamellina erikoiskuivattua liimapalkkia. Kehittynyt rakenne hyödyntää puuta sen luonnollisten ominaisuuksien mukaisesti, jolloin puuta ei pakoteta rasitukseen ristiinliimauksella ja hirren sisäiset jännitteet saadaan minimoitua.


Näiden ratkaisujen ansiosta hirsitalossa asuminen on nyt myös entistä vaivattomampaa, sillä painumatonta rakennetta ei tarvitse jälkisäätää kuten perinteisellä hirrellä rakennettua hirsirakennusta. 

jattihirsi-kooste_2021

NÄYTTÄVÄ JA NYKYAIKAINEN

JÄTTIHIRSI™ on nimensä mukaisesti merkittävästi korkeampi kuin perinteinen hirsi: leveydeltään 150, 200, 250 tai 300 millimetriä ja korkeudeltaan 360 millimetriä. Hirren korkeus tuo näyttävyyttä rakennuksen ilmeeseen. Painumaton JÄTTIHIRSI™ mahdollistaa nykyaikaiset nurkkaratkaisut, jotka tuovat hirren modernisti kaupunkiin ja tiukemmillekin kaava-alueille. Myös citynurkkana tunnettu nurkkaratkaisu voidaan toteuttaa ilman leveitä nurkkalistoja.

Samassa tasossa kulkevien hirsikertojen ja sirojen saumojen ansiosta vierekkäiset JÄTTIHIRSI™-seinät voidaan myös käsitellä entistä paremmin eri sävyin sitten, ettei nurkkia tarvitse piilottaa peitelistoin. JÄTTIHIRSI™ mahdollistaa myös täysin uudenlaisen, karhennetun pintatekstuurin.

 

TALOUDELLINEN JA EKOLOGINEN

JÄTTIHIRSI™ on suunniteltu siten, että sille jää rakennusvaiheessa minimaalinen hukkaprosentti. Ikkunat ja ovet on mahdollista suunnitella hirsikertojen väliin ilman hirren hukkapalasia. 

Rakentamisen markkinoilla on nykyään käytössä myös ristiinliimattua liimapuulevyä, eli CLT:tä (cross laminated timber). CLT-elementin ja JÄTTIHIRSI™-elementin kuutiohinta on keskenään samaa luokkaa, mutta JÄTTIHIRSI™-asiakas maksaa vain sen mitä hirttä käytetään. Perinteisissä CLT-elementeissä asiakas maksaa myös ikkuna- ja oviaukkojen hukkatavaran.

Jättihirsi profiilit piirros

VAALEA JA MODERNI PINTA

Jättihirsi valmistetaan ainoastaan arktisissa oloissa kasvavasta siperiankuusesta (Picea obovata). Siperiankuusi on valikoitunut Jättihirren raaka-aineeksi sen erinomaisten, skandinaavisten ominaisuuksien vuoksi. Siperiankuusi on elinvoimainen, pohjoisessa kasvava havupuu ja vastoin nimeään kasvaa myös Siperian ulkopuolella Pohjoismaissa. Oheisessa keruukartassa on merkitty tummemmalla vihreällä Pellopuun käyttämä keruualue, joka kattaa koko pohjoisen Suomen lisäksi suuren kaistaleen parasta Ruotsin ja Norjan keruualuetta. Pohjoisessa kasvava puu on etelän puuta tiukkasyisempää ja halkeilu on vähäisempää.

Kuusi on materiaalina kovaa puuta ja kauttaaltaan tasaisen vaaleaa. Yleisesti hirsirakentamisesta käytössä olevassa männyssä oksakohdat erottuvat selvästi tummempana ja suurempana kuuseen verrattuna. Vuoden, parin kuluttua kirkas mäntyhirsi alkaa taittamaan keltaiseen ja kuultovalkealla käsitelty pinta vaaleanpunaiseen. Kuusi pitää kauniin valkoisen sävynsä vuosienki päästä. Molemmilla lajeilla on omat hyvät puolensa käyttökohteesta riippuen, mutta hirsirakentamisessa kuusi ottaa kokoajan enemmän markkinaosuutta etenkin esteettisten ominaisuuksiensa ansiosta.

HENGITTÄVÄ JA KOSTEUTTA TASAAVA RAKENNE

Viihtyisä hirsitalo hengittää sekä tasaa luontaisesti lämpöä ja kosteutta. Luontaisesti eristävä ja hengittävä hirsirakenne tarjoaa yhdessä paketissa talon rungon sekä sisä- ja ulkopinnat. Hirsi sopeutuu monenlaisiin tilanteisiin ja ilmanvaihteluihin. 

Oikein käytettynä ja käsiteltynä yksiaineiseen hirteen ei kerry kosteutta ja sisäilmaongelmia aiheuttavia mikrobeja. Jättihirren lamelleissa käytettävä liima ei muodosta vesitiivistä kalvoa, sillä se on hengittävää ja formaldehydivapaata kansainvälisesti sertifikoitua liimaa. 

 

JÄTTIHIRSI™ ON JÄTTI-ILMASTOTEKO

Hirsirakentamisella on positiivinen hiilikädenjälki. Kun täysikasvuinen puu kaadetaan hoidetusta talousmetsästä hirreksi, hirteen varastoitunut hiili pysyy sitoutuneessa muodossa hirren koko elinkaaren ajan. Samalla nuori, voimakkaasti kasvava puu pitää talousmetsän hiilinielun tehokkaana. JÄTTIHIRSI™ on mittava sitoutuneen hiilen varasto.

Vastuullisesti tuotetun puun käyttö rakennusmateriaalina säästää luonnonvaroja ja hidastaa ilmastonmuutosta. Ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti tuotettu JÄTTIHIRSI™ täyttää puun alkuperäketjun hallintaa osoittavan PEFC 2002:2013 -sertifikaatin vaatimukset, mistä osoituksena tuotteesta löytyy PEFC-merkintä.

Hirsirakentaminen on nopeaa reagointia ilmastokysymyksiin. 

Jättihirsi kartta
Jättihirsi metsamaisema

MARKKINOIDEN PAINUMATTOMIN

Aidon painumattomuutensa ansiosta JÄTTIHIRSI™-rakenteisiin voidaan vapaasti yhdistää muita materiaaleja, kuten betonia, kiveä, lasia tai muita puurakenteita.

JÄTTIHIRSI™ saadaan painumattomaksi erikoisprofiililla ja -kuivauksella sekä käyttämällä keskilamellina erikoiskuivattua liimapalkkia. Kehittynyt rakenne hyödyntää puuta sen luonnollisten ominaisuuksien mukaisesti, jolloin puuta ei pakoteta vääränlaiseen rasitukseen ja hirren sisäiset jännitteet saadaan minimoitua.

Painumattomuutensa ansiosta JÄTTIHIRSI™ mahdollistaa ensi kertaa hirrestä linjakkaat ja modernit arkkitehtoniset ratkaisut ilman ikkunoiden ja ovien peitelistoja. Perinteisestä painuvasta hirrestä rakentaessa on aina otettava huomioon rungon painuminen, jota aiheuttavat hirren luonnollinen kuivuminen, rakenteisiin kohdistuva kuormitus sekä saumaväleissä tapahtuva kutistuminen. 

Hirsirakennuksiin lasketaan jo suunnitteluvaiheessa painumavara, joka on jätetty rakennuksen painumattomien osien (ovet, ikkunat, muut rakennusmateriaalit) yläpuolelle. Painumavaran vuoksi perinteisessä hirsirakentamisessa on tarvittu leveitä ikkunoiden ja ovien peitelistoja, joita nykyaikaisessa arkkitehtuurissa ja kaupunkirakentamisessa ei haluta tai voida usein käyttää. Painumattoman hirren kanssa tällaisia ei tarvita.

Jättihirsi havainnekuva mitat
Jättihirsi sisakuva mallinnos

MYYNTI

Läheiset kumppanit Pellopuu Oy ja Salvos Finland Oy ovat yhdessä investoineet JÄTTIHIRSITM-tuotantoon yli 10 miljoonaa euroa.

JÄTTIHIRSI™-rakenteiden projekti- sekä kuluttajamyynnistä vastaa hirsialan edelläkävijänä tunnettu Salvos Finland Oy, joka on rakentanut JÄTTIHIRSITM-toimituksia varten Pohjoismaiden suurimman ja uudenaikaisimman kokoonpanotehtaan. Tutustu JÄTTIHIRSI™-omakotitaloihin ja pientaloihin osoitteessa salvos.fi.

Kansainvälisesti ainutlaatuisen hirsi-innovaation kehittäjä Pellopuu Oy valmistaa JÄTTIHIRSI™-rakenteet yhdellä maailman suurimmista Hundegger-hirsilinjoista, joka on ainutlaatuinen Suomessa ja edustaa alan teknologista kärkeä.

JÄTTIHIRSI™-tuotteet ovat CE- ja PEFC-merkittyjä, noudattavat rakennuksissa käytettäviä massiivi- ja lamellihirsiä koskevaa SFS-5973 -standardia sekä täyttävät eurooppalaisen puurakennusstandardin EN 14080:2005 -vaatimukset. Pellopuulla on käytössään ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä. Rakenteelle on haettu patenttia.

Ota yhteyttä lähimpään JÄTTIHIRSI™-myyjään ja pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä

Jättihirsi logot Salvos Pellopuu
Jattihirsi-sisakuva-header