Rakentamisen kustannukset


Ota yhteyttä

Rakennuskustannukset hirsimökit, aitat ja saunat

Tällä sivulla kerromme rakentamisen kokonaiskustannuksista, sekä esittelemme eri toimitusvaihtoehtojen osalta kustannuksia esimerkkien kautta

Tavallisesti rakennusprojekti koostuu lukuisista eri kuluista ja esimerkiksi talo tai mökkipaketin toimittaja määrittää usein vain materiaalien hinnat itse rakennuksen osalta. Vielä muuttovalmiskin on tilastojen mukaan (RTS) usein alle 80% valmiusasteeltaan.

Salvos rakennukset kuitenkin viimeistellään poikkeuksellisesti täysin valmiiksi ilman mitään yllättäviä lisäkuluja ja tarjoammekin euron tarkan hinnan suunnitteluprosessin päätteeksi. Salvos rakennukset valmistetaan tehtaalla sisätiloissa valmiiksi moduuleiksi ja ne toimitetaan täysin valmiina perustuksille, tai valmiit moduulit liitetään tontilla käyttövalmiiksi. Tarkan konseptoinnin vuoksi koko Salvos-projekti voidaan toteuttaa aina vain yhdellä sopimuksella. Sinulle jää vain muutama tehtävä itsellesi.

Suunnittelu on meillä aina ilmaista ja saatavilla on myös pakettitoimitus valmiustaso. Voithan myös sopia, että viimeistelet muutoin valmiin rakennuksen itse. 

Kysy Salvos-talojen toimitusmalleista Salvos edustajaltasi.

Valmiustaso ja neliöhinnat

Rakentamisen kustannuksia käsitellään usein neliöhintojen kautta, vaikka todellisuudessa rakennuksen koko ja varusteet vaikuttavat yhdessä merkittävästi sekä kokonais- että neliöhintaan. Myös valmiustaso tulee muistaa. Tavallisesti rakennusten hintoja vertailtaessa vertaillaan pakettien hintoja ja se voi helposti erehdyttää kokonaiskustannuksia laskettaessa. Pakettien hinnat, jotka sisältävät osan tai kaikki tarvikkeista ovat tavallisesti 500-800 €/m2 välillä. Täysin valmiin mökin kustannukset ovat ilman maanrakennustöitä ja tonttia tavallisesti 1900-2500 €/m2 välillä. Aittojen ja muiden pienimpien rakennusten neliöhinnat ilman varusteita ja muuta tekniikkaa saattavat kuitenkin lähteä jopa valmiinakin vain 1200€/m2. Kokonaisuutena voidaankin todeta omien valintojen vaikuttavan merkittävästi loppuhintaan.

Lähin Salvos-edustajasi auttaa sinua juuri teille sopivan ratkaisun suunnittelussa.

Salvos hintaesimerkkejä

Väinämö Sauna 5m2 / 70mm hirsi

Hirsipaketti 4 000€

Valmisrakennus 9 000€

Lisäksi saatavilla esimerkiksi seuraavia varusteita: lauteet, kiuas, suuremmat hirsivahvuudet, terassit, perustukset. Rakennus suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Varusteiden kanssa kokonaishinta on useimmiten 10 000–13 000€ välillä. Maatyöt ja tontti eivät sisälly hintaan.

Tilaa kuvasto Varaa aika suunnitteluun Ota yhteyttä

Alisa Saunamökki 23m2 / 88mm hirsi

Hirsipaketti 16 000€

Valmisrakennus 31 000€

Lisäksi saatavilla esimerkiksi seuraavia varusteita: sähköt, vedet, wc, kylpyhuone, keittiö, takka, suuremmat hirsivahvuudet, talvivarustelu, terassit, perustukset. Rakennus suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Varusteiden kanssa kokonaishinta on useimmiten 30 000–50 000€ välillä. Maatyöt ja tontti eivät sisälly hintaan.

Tilaa kuvasto Varaa aika suunnitteluun Ota yhteyttä

L-Johanna 29m2 / 88mm hirsi

Hirsipaketti 20 000€

Valmisrakennus 41 000€

Lisäksi saatavilla esimerkiksi seuraavia varusteita: sähköt, vedet, wc, kylpyhuone, keittiö, takka, suuremmat hirsivahvuudet, talvivarustelu, terassit, perustukset. Rakennus suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Varusteiden kanssa kokonaishinta on useimmiten 60 000–90 000€ välillä. Maatyöt ja tontti eivät sisälly hintaan.

Tilaa kuvasto Varaa aika suunnitteluun Ota yhteyttä

Kaarna-mökki 47m2 / 134mm hirsi

Hirsipaketti 32 000€

Valmisrakennus 94 000€

Lisäksi saatavilla esimerkiksi seuraavia varusteita: sähköt, vedet, wc, kylpyhuone, keittiö, takka, suuremmat hirsivahvuudet, talvivarustelu, terassit, perustukset. Rakennus suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Varusteiden kanssa kokonaishinta on useimmiten 120 000–160 000€ välillä.. Maatyöt ja tontti eivät sisälly hintaan.

Tilaa kuvasto Varaa aika suunnitteluun Ota yhteyttä