Yritys

Salvos Finland Oy on suomalainen perheyritys, jonka tehtaat sijaitsevat Pohjois-Pohjanmaalla Pyhännällä. Salvos valmistaa hirsisiä rakennuksia pohjoisen tiukkasyisestä puusta ja yhtiö toimii vain Suomessa. Alallaan Salvos on ehdoton edelläkävijä ja on tätä nykyä markkinajohtaja vapaa-ajan valmisrakentamisessa. Ainutlaatuinen konsepti, ammattitaitoinen henkilökunta sekä kilpailukykyinen hinta ovat olleet Salvoksen avaimet menestykseen.

Salvoksen arvot

Vastuullisuus

Salvos rakentaa elinkaareltaan pitkäikäisiä, suomalaiseen luontoon sopivia hirsiunelmia toteuttaen
ne luontoa kunnioittaen, pohjoisen puusta. Kaiken
keskiössä ovat tyytyväiset asiakkaat.

Vaivattomuus

Salvos toteuttaa hirsiunelmia ainutlaatuisella
valmiskonseptilla. Helppous ja vaivattomuus ovat
koko toimintamme ydinajatus.

Arvostus

Toimimme siten, että Salvosta voidaan arvostaa
toimijana, työnantajana ja luotettavana sopimuskumppanina. Aikatauluista haluamme pitää kiinni.

Salvoksen tarina

Salvoksen juuret ovat vanhoissa käsityöperinteissä, työntekijöiden arvostuksessa ja tinkimättömässä työssä, jonka laadun tae on sukupolvelta toiselle kestävä hirsirakennus.

Salvoksen tarina alkaa Siikalatvan Lamun kylältä Pohjois-Pohjanmaalta. Nuori mies, Eino Koskelo pääsi paikallisen puusepän oppiin rakentamaan pihasaunoja ja mökkejä vanhoin, perinteisin menetelmin. Eino perusti rakennusfirman, jossa valmistui kaikenlaisia rakennuksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Toiminnan kasvaessa hän otti kaverikseen kaksi vanhinta poikaansa. Pian yritys työllisti myös kymmenkunta työntekijää.

Finanssikriisin muuttuessa taantumaksi vuonna 2008 kaikille työntekijöille ei riittänyt töitä.

Eino ei kuitenkaan halunnut pettää palkollisten luottamusta. Niinpä hän järjesti kaikille alkuun töitä maksamalla täyttä palkkaa polttopuiden tekemisestä. Kun puita viimein oli monen vuoden tarpeiksi, kävi Eino hakemassa traktorilla järvirannasta vanhat hirret hallille. Nyt oli hänen vuoronsa opettaa, kuinka valmistetaan pihasaunoja perinteisesti, laadusta tinkimättä. Aivan niin kuin hänkin oli aikoinaan paikallisen mestarin opissa tehnyt. Kaikki saunat myytiin heti. Tästä sosiaalisesta vastuunkannosta ja työntekijöistä välittämisestä syntyi Salvoksen todellinen menestystarina. Pian suunniteltiin ensimmäiset saunamallit, ja Salvoksen liiketoiminta sai alkunsa.


Käsityön arvostus ja rakentamisen taito on siirtynyt Einon myötä seuraaville sukupolville. Haluammekin Salvoksella varmistaa, että jokainen asiakkaalle toimitettu rakennus on valmistettu samalla periaatteella, jonka Eino nuorena miehenä oppi: laadusta tinkimättä ja perinteistä rakennustapaa kunnioittaen.

Salvos lukuina

18 milj. EUR

Uusien tehdasinvestointien myötä olemme pystyneet kasvattamaan toimintaa jo lähes 20 miljoonaan euroon. Vahva toimija on rakennuksen tilaajalle turvallinen kumppani.

120 työntekijää

Salvoksella työskentelee noin 120 hirsirakentamisen ammattilaista myynnin, suunnittelun, hallinnon, tuotannon ja asennuksen tehtävissä.

yli 4000 toimitettua rakennusta

Salvos valmistaa vuosittain noin 500 hirsimoduulia. Salvos on vapaa-ajan valmisrakentamisen markkinajohtaja. Salvoksella on tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat. LINKKI

Salvoksella tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat

Puolueettoman lomarakentamisen tutkimuksen mukaan Salvoksen asiakkaat olivat tyytyväisimpiä toimitukseen, valmistajaan ja pystytykseen. Tilausvahvistuksen ja toimituksen vastaavuudessa Salvos erottui kirkkaasti edukseen muista valmistajista.

Lähde: Rakennustutkimus RTS Oy, lomarakentaja 2021/22

Salvos tehdas

Salvoksen tehdas sijaitsee keskellä Suomea, missä on vahvat puurakentamisen perinteet. Huippumoderneissa tehtaissa valmistuu asiakkaille yksilöllisiä rakennuksia kahdessa vuorossa – ympäri vuoden. Salvoksen ainutlaatuinen rakentamistapa on turvallinen valinta, sillä kaikki rakennukset valmistetaan tehtaalla sisätiloissa – optimaalisissa olosuhteissa, sateelta suojassa. Suuret ostomäärät, keskitetty logistiikka, puoliautomaatiolaitteet, nostimet sekä linjatuotanto takaavat asiakkaillemme kustannustehokkaan kokonaisratkaisun. Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi tehdasvierailulle – ihailemaan, kuinka Euroopan moderneimmasta hirsitehtaasta valmistuu kauniita hirsirakennuksia tarviketoimituksena taikka täysin valmiina. Tervetuloa!

Yhteistyössä