Vastuullisuus

Vastuullinen ja kestävä hirsirakentamistapa on Salvoksen kivijalka. Haluamme rakentaa pitkäikäisiä, kestäviä, laadukkaita, sekä kustannus- ja energiatehokkaita hirsirakennuksia. Haluamme kiinnittää erityistä huomioita hirsirakennusten turvallisuuteen, viihtyvyyteen, terveellisyyteen, sekä kestävyyteen.

Vastuullinen ja hyvinvoiva henkilökunta

Koko Salvoksen toiminnan perusta on hyvinvoiva henkilökunta. Tarjoamme henkilökunnallemme vastuulliset ja monipuoliset työtehtävät, minkä lisäksi tuemme urakehitystä kehittämisellä ja koulutuksella. Meille on tärkeää oppiva työyhteisö, jossa henkilöstöllä on mahdollisuus kehittää itseään tahtomallaan tavalla. Henkilökunnan osaaminen on myös keskeinen kilpailutekijämme, joten panostamme siihen jatkuvasti. 

Seuraamme henkilöstön hyvinvointia, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä työnantajaan vuosittaisen henkilöstötyytyväisyyskyselyn avulla. Vuosittaisena tavoitteenamme on saavuttaa toimialan paras arvosana työtyytyväisyydessä. 

Ekologinen ja vastuullinen kotimainen tuotanto

Salvoksen hirsirakennukset valmistetaan perinteitä kunnioittaen vuosikymmenien kokemuksella. Kaikki hirsirakennukset valmistetaan säältä suojassa optimaalisissa olosuhteissa Pyhännän Salvoksen tehtaalla. Optimoidussa tehdasolosuhteissa valmistetut hirsirakennukset tuottavat huomattavasti vähemmän hukkamateriaalia. Vähäinenkin syntynyt puuraaka-ainehukka hyödynnetään tehokkaasti Salvoksen tehtaan omassa lämpölaitoksessa.

Viihdy hirsiunelmassa turvallisesti ja terveellisesti

Salvoksen hirsirakennukset valmistetaan täysin säältä suojassa sisätiloissa euroopan moderneimmassa valmistehtaassa. Sisätiloissa valmistetut hirsirakennukset takaavat sen ettei kosteusongelmia synny tuotantovaiheessa, jonka ansioista voit nautiskella turvallisemmin ja terveellisemmin omassa hirsiunelmassasi.

Käytämme laadukasta pohjoisen puusta valmistettua hirttä, joka takaa pitkän käyttöiän sekä korkean laadun ja näyttävän ulkonäön. Hirsiseinä on lähtökohtaisesti hengittävä rakenne,  jonka ansiosta hirsiseinällä on kyky tasata ympäristön kosteusvaihteluja ja sisäilman lämpöä eri vuodenaikoina.

Tiesitkö tätä?

Lyhyt hiilijalanjälki

Koska hirsirakennus rakennetaan puusta, sillä on muihin rakennusmateriaaleihin nähden lyhyt hiilijalanjälki. Puu on rakennusmateriaaleista ekologisin. Se on uusiutuva luonnonvara: kaadetun puun tilalle istutetaan aina uusi puu.

Pohjoisen puusta rakentaminen

Kaikki Salvoksen rakennukset rakennetaan pohjoisen puusta. Pohjoisen puu on hidaskasvuisempaa ja tiheämpisyistä, mikä takaa hirsirakennukselle pidemmän käyttöiän.

Hirsirakennus on hiilidioksidivarasto

Puu sitoo ilmasta yli 1,5 kg hiilidioksidia jokaista kasvanutta puukiloa kohden.